Tanssilajit

 

Mysi

MINIBALETTI 3-VUOTIAAT & ESIBALETTI 4-5-VUOTIAAT
Lasten omat balettitunnit. Pääpaino on luovassa ilmaisussa ja tanssin elementteihin tutustumisella kullekin ikätasolle sopivalla tavalla, unohtamatta tanssin ja liikkumisen iloa. Tutustumme klassisen baletin perusteisiin. Tunnit kehittävät mm. koordinaatiota, oman kehon hallintaa, musiikin hahmottamista sekä liikeilmaisua. Tunnit sisältävät niin luovia-kuin tekniikkaharjoituksia, tehtäviä opettajan johdolla yksin, parin kanssa sekä ryhmässä.
Varusteet: Tanssitossut tai paljaat varpaat, shortsit ja t-paita/toppi tai balettipuku. Hiukset siististi kiinni. Ei koruja.

KLASSINEN BALETTI
Klassinen baletti on länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi. Sen tunnusmerkkejä ovat pyrkimys keveyden ja painottomuuden illuusioon. Klassisen baletin tunti perustuu perinteiseen tuntijärjestykseen, jossa harjoitteet aloitetaan tangolla tehtävillä plié- ja tendu-harjoituksilla. Tämän jälkeen siirrytään keskilattialle, jossa ei ole tankoa tukena. Tällöin keskitytään liikkeiden avulla tasapainon harjoittamiseen. Keskilattialla harjoitellaan myös hyppyjä. Tunneilla käydään läpi vartalon ja käsien oikeaa asentoa, jalkatekniikkaa, aukikiertoa ja koordinaatiota. Harjoitetaan musikaalista ja tanssillista ilmaisua, tanssin iloa unohtamatta.
Varusteet: Balettipuku, trikoot/shortsit, pehmeät harjoitustossut.

CONTEMPORARY
Contemporary on kokonaisvaltainen ja monipuolinen tanssilaji. Siinä yhdistyy saumattomasti useiden tanssilajien teknisiä elementtejä sekä musiikin tyylejä. Lajin perustana toimivat vanhemmat modernin tanssin tekniikat joiden pohjalta on kehitetty uudempia ja vapaampia nykytanssin tekniikoita. Contemporaryssa korostuu liikkeen kokonaisvaltaisuus, virtaavuus ja rentous, painovoiman ja tasojen käyttö, sekä dynamiikan vaihtelut.
Tanssi ja liike voivat myös olla itsenäisesti taidetta, joskus siis ilman musiikkia tai sen kanssa laskuihin tehtävää liikesarjaa. Yleensä tunneilla kuitenkin on monipuolisesti erilaisia musiikkeja tukemassa tanssisarjoja, ja jatkotasoilla voidaan haastaa liikkeen ja musiikin suhdetta enemmän. Contemporarytunnilla tehdään usein lattiatasossa lämmittelysarja, josta edetään pystytasossa tehtäviin sarjoihin sekä lopuksi yhdistellään tunnin elementtejä tanssisarjoissa.
Varusteet: Rennot treenivaatteet.

LYRICAL JAZZ
Lyrical jazz on jazztanssin tekniikkaan pohjaava virtaava ja pehmeä tunti. Tunti koostuu alkutunnin koko kehon läpikäyvästä lämmittelyosuudesta sekä lopputunnin pitkästä koreografiaosuudesta. Liikemateriaali on saanut vahvoja vaikutteita nykytanssin release-tekniikasta jota sekoitetaan eri dynamiikkojen kesken tilassa virtaavaksi kehon runoudeksi. Tunnilla ei tehdä perustekniikkaa vaan on suunnattu pääsääntöisesti tanssikoreografian tekemiseen. Tunti toimii mainiona lisätuntina jazztanssin oppilaille ja fiilistelytuntina niille, jotka kaipaavat tekniikan lisäksi tuntia, jossa päästä uppoutumaan pitkäkestoisen koreografian pyörteisiin.
Vaatetus: tanssimiseen sopivat joustavat housut, tanssipuku/toppi, sukat tai jazztossut.

JUMP´S & TURN´S
Jump´s & Turns´s on tekniikkatunti, joka sopii erinomaisesti muiden tanssilajien tueksi. Tunnilla harjoitellaan perustekniikkaa, tasapainoa, piruetteja ja hyppyjä. Harjoituksia tehdään sekä tangolla, keskilattialla ja salin poikki liikkuen.
Vaatetus: tanssimiseen sopivat joustavat housut, tanssipuku/toppi, sukat tai jazztossut.
STRETCHING
Stretching-tunnilla haetaan nimensä mukaisesti venyvyyttä tanssijan kehoon. Liikkuvuus on tanssijalle todella tärkeä ominaisuus, joten stretching sopii muiden tanssituntien tueksi jokaiselle.
Vaatetus: Joustava asu

COMMERCIAL HEEL´S
Heel´s-tunnilla tutustutaan työskentelyyn korkokengillä. Opit kävelemään ja liikkumaan sulavasti korkokengillä, saat lisää itsevarmuutta ja naisellisuutta tanssimiseen. Ota mukaan omat kengät, jotka tuntuvat hyviltä jalassasi.
Vaatetus: tanssimiseen sopivat joustavat housut/hame, tanssipuku/toppi, korkokengät.

BROADWAY JAZZ
Broadway jazz-tunneilla liikutaan musikaalien ja musiikkielokuvien maailmassa. Monipuoliset koreografiat harjoittavat myös teatterimaailmassa tärkeitä ilmaisutaitoja. Tunnilla on avoin taso, joten voit osallistua vaikka et olisi aikaisemmin tanssinut.
Vaatetus: tanssimiseen sopivat joustavat housut/hame, tanssipuku/toppi, sukat tai jazztossut. Joskus saatamme käyttää korkokenkiä.