Tanssilajit

ALKEISBALETTI 1-2 (4-5-VUOTIAAT / 6-7-VUOTIAAT)IMG_0956-1

Lasten omat balettitunnit. Pääpaino on luovassa ilmaisussa ja tanssin elementteihin tutustumisella kullekin ikätasolle sopivalla tavalla, unohtamatta tanssin ja liikkumisen iloa. Tutustumme klassisen baletin perusteisiin. Tunnit kehittävät mm. koordinaatiota, oman kehon hallintaa, musiikin hahmottamista sekä liikeilmaisua. Tunnit sisältävät niin luovia-kuin tekniikkaharjoituksia, tehtäviä opettajan johdolla yksin, parin kanssa sekä ryhmässä.

Varusteet: Tanssitossut tai paljaat varpaat, shortsit ja t-paita/toppi tai balettipuku. Hiukset siististi kiinni. Ei koruja.

KLASSINEN BALETTI

IMG_0138-1

Klassinen baletti on länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi. Sen tunnusmerkkejä ovat pyrkimys keveyden ja painottomuuden illuusioon. Klassisen baletin tunti perustuu perinteiseen tuntijärjestykseen, jossa harjoitteet aloitetaan tangolla tehtävillä plié- ja tendu-harjoituksilla. Tämän jälkeen siirrytään keskilattialle, jossa ei ole tankoa tukena. Tällöin keskitytään liikkeiden avulla tasapainon harjoittamiseen. Keskilattialla harjoitellaan myös hyppyjä. Tunneilla käydään läpi vartalon ja käsien oikeaa asentoa, jalkatekniikkaa, aukikiertoa ja koordinaatiota. Harjoitetaan musikaalista ja tanssillista ilmaisua, tanssin iloa unohtamatta.

Varusteet: Balettipuku, trikoot/shortsit, pehmeät harjoitustossut.

CONTEMPORARY/NYKYTANSSI

Näytös13

Contemporary on kokonaisvaltainen ja monipuolinen tanssilaji. Siinä yhdistyy saumattomasti useiden tanssilajien teknisiä elementtejä sekä musiikin tyylejä. Lajin perustana toimivat vanhemmat modernin tanssin tekniikat joiden pohjalta on kehitetty uudempia ja vapaampia nykytanssin tekniikoita. Contemporaryssa korostuu liikkeen kokonaisvaltaisuus, virtaavuus ja rentous, painovoiman ja tasojen käyttö, sekä dynamiikan vaihtelut.

Tanssi ja liike voivat myös olla itsenäisesti taidetta, joskus siis ilman musiikkia tai sen kanssa laskuihin tehtävää liikesarjaa. Yleensä tunneilla kuitenkin on monipuolisesti erilaisia musiikkeja tukemassa tanssisarjoja, ja jatkotasoilla voidaan haastaa liikkeen ja musiikin suhdetta enemmän. Contemporarytunnilla tehdään usein lattiatasossa lämmittelysarja, josta edetään pystytasossa tehtäviin sarjoihin sekä lopuksi yhdistellään tunnin elementtejä tanssisarjoissa.

Varusteet: Rennot treenivaatteet.

SHOWTANSSI ALKEET (ALKAEN 7-VUOTIAAT) 

IMG-20190626-WA0005

Showtanssi on energinen ja mukaansa tempaava tunti, josta tanssiharrastus on helppo aloittaa. Tunneilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia askelkuvioita, hyppyjä, käännöksiä, akrobatian alkeita sekä tanssisarjoja. Tunneilla pääpaino on liikkumisen ilolla sekä tanssikipinän sytyttämisellä.

Varusteet: Joustava treeniasu

JUMPS & TURNS 

image_6487327

Jumps & turns tunnilla kehität ja vahvistat tanssitekniikkaasi. Opit oikeaoppisen piruettitekniikan, linjaukset ja ponnistusvoiman optimaalisen hyödyntämisen. Tämä tunti on erinomainen oheisharjoitus minkä tahansa tekniikkalajin lisäksi. 

Varusteet: Joustava treeniasu, pitkät hiukset kiinni.

MODERN JAZZ 

IMG_0388-1

Modern jazz on jazztanssin tekniikkaan pohjautuva vauhdikas showpainotteinen tanssitunti. Tunneilla pääpaino on tanssisarjoilla, joihin inspiraatio ammentuu musiikkivideoista ja hittibiiseistä.

Varusteet: Joustavat treenivaatteet

LIIKKUVUUSTREENI 

EI AIKATAULUSSA TÄLLÄ HETKELLÄ.

image_50384385

Liikkuvuustreeni on erittäin tärkeä oheisharjoitus jokaiselle tanssiharrastajalle. Saat enemmän irti harrastuksestasi, kun kehität liikkuvuuttasi turvallisesti ammattilaisten ohjauksessa. Hyvien liikkuvuusominaisuuksien ylläpitämisestä ja kehittämisestä on luonnollisesti tanssijalle hyötyä lajiharjoituksissa, lisäksi se pienentää loukkaantumisriskiä. Harjoituksissa hyödynnetään pilatesrullia, joogablokkeja ja kuminauhoja.

Varusteet: Joustava treeniasu, huolehdi, että asu on riittävän lämmin.

LYRICAL JAZZ

IMG_0285-1

Lyrical jazz on jazztanssin tekniikkaan pohjaava virtaava ja pehmeä tunti. Tunti koostuu alkutunnin koko kehon läpikäyvästä lämmittelyosuudesta sekä lopputunnin pitkästä koreografiaosuudesta. Liikemateriaali on saanut vahvoja vaikutteita nykytanssin release-tekniikasta jota sekoitetaan eri dynamiikkojen kesken tilassa virtaavaksi kehon runoudeksi. Tunnilla ei tehdä perustekniikkaa vaan on suunnattu pääsääntöisesti tanssikoreografian tekemiseen. Tunti toimii mainiona lisätuntina jazztanssin oppilaille ja fiilistelytuntina niille, jotka kaipaavat tekniikan lisäksi tuntia, jossa päästä uppoutumaan pitkäkestoisen koreografian pyörteisiin.

Vaatetus: tanssimiseen sopivat joustavat housut, tanssipuku/toppi, sukat tai jazztossut.

PROGRESSING BALLET TECHNIQUE (PBT) (TÄLLÄ HETKELLÄ VAIN YKSITYISTUNNIT)

Progressing ballet technique on edistyksellinen vahvistava ja huoltava kehonhuoltomenetelmä. Tekniikan on tanssijoita varten yhteistyössä fysioterapeuttien kanssa kehittänyt Marie Walton-Mahon, tavoitteena saavuttaa oma henkilökohtainen paras tulos harjoittelussa. PBT auttaa tanssijoita ymmärtämään oikeaoppisen aukikierron löytämisen, keskivartalon hallinnan merkityksen tanssissa sekä turvallisen harjoittelun eri ikäryhmissä. PBT on loistava tekniikka kaikille tanssiharrastusta aloittaville, sekä pitkälle edistyneille tanssijoille. Harjoituksissa pystytään hyödyntämään eri tasoja ja haastamaan jokaisen ikäryhmästä tai harjoittelutaustasta riippumatta.

Susanna Isotalo on sertifioitu PBT-opettaja Studio De Dansella.